• Kierrätyskeskus yli 20 v
  • Käytössämme ~ 3000 m² toimitilat
  • Varaa kätevästi verkkokaupasta 24/7
  • Osta ennen klo 15 ja nouda samana päivänä
  • Valmennuspalvelut / Kuntouttava Työtoiminta
  • Kierrätyskeskus yli 20 v
  • Käytössämme ~ 3000 m² toimitilat
  • Varaa kätevästi verkkokaupasta 24/7
  • Osta ennen klo 15 ja nouda samana päivänä
  • Valmennuspalvelut / Kuntouttava Työtoiminta

Patinan kesän aukioloajat

Myymälä, tavaranvastaanotto ja verkkokauppa palvelevat myös kesällä:

1.6. - 22.6. ma-pe klo 9 - 18, la 10 - 15

23.6.  klo 9 - 15

24.6. -  26.6. suljettu

 27.6. - 31.7. ma-pe klo 9 - 18, heinäkuun lauantait suljettu.

Tervetuloa ostoksille!

Patinan palvelut taloyhtiöille

Kierrätyskeskus Patina tarjoaa tavaroiden noutopalvelua taloyhtiöille. Keräysautoon voivat kaikki taloyhtiön asukkaat tuoda tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa.

Keräysautoon otetaan vastaan kaikenkuntoisia polkupyöriä, ehjää ja hyväkuntoista tavaraa kuten astioita, kenkiä, vaatteita, kirjoja, levyjä, sähkö- ja elektroniikkalaitteita, harrastevälineitä ja huonekaluja. Henkilökunnallamme on oikeus arvioida tavaran kunto paikan päällä.

Noutoauton voi tilata veloituksetta ja aikataulu on sovittavissa erikseen. Lähtökohtaisesti palvelu on käytössä ma-pe klo 9-18, mutta tarvittaessa voit tiedustella myös muita mahdollisia aikoja. Myös kantoapu on mahdollista sopia erikseen.

Auto tulee tilata puhelimitse numerosta 044 708 1234 tai sähköpostitse patina@harjulan.fi vähintään kaksi viikkoa ennen suunniteltua ajankohtaa.

Jos joudut peruuttamaan jo tilatun noudon, ilmoita siitä puhelimitse numeroon 044 708 1234 tai 044 708 1360 (ma-pe, klo 9-18) viimeistään kaksi vuorokautta ennen sovittua kuljetusajankohtaa.

Teemme ilmastotyötä

Harjulan Setlementti ry on ollut yksi ensimmäisistä, joka on allekirjoittanut Lahden kaupungin kanssa yhteisen Päijät-Hämeen Ilmastokumppanuus-sitoumuksen 30.11.2021.

Ilmastokumppaniksi ryhtyvä organisaatio laatii oman suunnitelmansa keinoista, joilla se voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja hillitä ilmastonmuutosta. Lahden Kaupunki sitoutuu tavoittelemaan kasvihuonepäästöjen vähentämistä 80 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2025 ja toimimaan kiertotalouden edelläkävijäkuntana.

llmastokumppaniksi ryhtyvän organisaation tavoitteet ja -teot voivat koskea esimerkiksi energian kulutusta, jätehuoltoa tai henkilöstön liikkumista.

Harjulan Setlementti ry asetti seuraavat tavoitteet, joihin se sitoutuu vuoden 2022 aikana:

– nimetään organisaation ympäristövastuuhenkilö 2022 aikana

– selvitetään oman toiminnan/tuotteen hiilijalanjälki ja viestitään siitä

– hankinnoissa suositaan energiatehokkaita laitteita ja tekniikkaa.

Merkiksi ilmastokumppanuudesta Harjulan toiminnanjohtaja Ari Tuupainen allekirjoitti kaupunginjohtaja Pekka Timosen kanssa ilmastositoumuksen, joka toimii todistuksena ympäristövastuullisuudesta.

Kierrätyskeskus Patina on ollut kiertotalouden edelläkävijä Lahdessa toimintansa aloittamisesta lähtien. Vuonna 2020 noin 150 000 tuotetta löysi uuden kodin kierrätyskeskuksen ansiosta. Vuoden 2021 aikana kaikki toimitilojen loisteputkivalaisimet vaihdettiin ympäristöystävällisempiin LED-valaisimiin.

Lisätietoja ilmastokumppanuudesta

SER-kierrätys Patinassa

Tiesithän, että Patinassa hyödynnetään myös kodin erilaiset sähkölaitteet? Vastaanotamme veloituksetta kaikki kodin sähköiset ja tietotekniset laitteet, myös rikkinäiset. Laitteet testataan ja toimivat laitteet myydään edullisesti myymälässä ja verkkokaupassa. Rikkinäiset ja vialliset puretaan kierrätysohjeiden mukaisesti. Purkujakeet lajitellaan vielä erikseen vähintään viiteen jakeeseen ja ne noudetaan Patinasta jatko- ja loppukäsittelyä varten. Tietoturvasta pidämme huolta, kaikkien laitteiden muistit/kiintolevyt tyhjennetään ja yli kirjoitetaan. Toimiva tuote saa valkoisen ”testattu” tarran, joka takaa asiakkaalle laitteen toimivuuden ja myös palautusoikeuden. Kyseisellä tarralla varustetut elektroniikka laitteet voidaan palauttaa viikon sisällä Patinan myymälään. Kuittia vastaan voimme tehdä rahanpalautuksen tai asiakas saa vaihtaa tuotteen toiseen saman arvoiseen elektroniikkalaitteeseen. Niitä laitteita, joiden toimivuutta ei voida 100 % taata, myydään oranssilla ”ei tarkastettu” tarralla.

Näillä laitteilla ei ole palautusoikeutta. Oranssilla tarralla varustetut laitteet on valittu turvallisuusseikat huomioiden ja suunnattu omatoimisille harrastajille, jotka voivat saada pienellä vaivalla täysin toimivan tuotteen hyvin edullisesti. Syntyvän jätteen määrä on minimoitu tehokkaan SER-purun, jatkojalostuksen sekä myyntiin saatavien tuotteiden avulla.

Patina ottaa lahjoituksia vastaan aukioloaikoinamme, MA-PE klo 9-18 ja LA 10-15.

Tavaran lahjoittaminen

Voit lahjoittaa Patinaan ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista tavaraa. Otamme vastaan mm. huonekaluja, vaatteita, urheiluvälineitä, astioita, kodintekstiilejä, ja kirjoja. Toimimme myös virallisena sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (SER) vastaanottopisteenä eli meille voit tuoda kaikenkuntoiset SER-laitteet.

Tarjoamme myös nouto- ja vientipalveluita. Palvelut ovat maksullisia ja niitä voit tilata myymälästämme tai p. 044 708 1360 ja patina@harjulan.fi.

Patina on avoinna ma-pe klo 9-18 ja la klo 9-15.

Meiltä voit myös lainata peräkärryä tavaroiden kuljettamiseen veloituksetta.