• Kierrätyskeskus yli 20 v
  • Käytössämme ~ 3000 m² toimitilat
  • Varaa kätevästi verkkokaupasta 24/7
  • Osta ennen klo 16 ja nouda samana päivänä
  • Valmennuspalvelut / Kuntouttava Työtoiminta
  • Kierrätyskeskus yli 20 v
  • Käytössämme ~ 3000 m² toimitilat
  • Varaa kätevästi verkkokaupasta 24/7
  • Osta ennen klo 16 ja nouda samana päivänä
  • Valmennuspalvelut / Kuntouttava Työtoiminta

Kätinä&Patinappi -osasto on lanseerattu

Patinan käsityö-osasto Kätinä&Patinappi toivottaa teidät tervetulleeksi virtuaaliselle matkalle juuri lanseeratulle osastollemme.

Tulehan myös tutustumaan Kätinä&Patinappi-osaston laajaan tarjontaan paikanpäälle Kierrätyskeskus Patinaan, Katsastajankatu 14, 15800 Lahti.

Tervetuloa!


SER-kierrätys Patinassa

Tiesithän, että Patinassa hyödynnetään myös kodin erilaiset sähkölaitteet? Vastaanotamme veloituksetta kaikki kodin sähköiset ja tietotekniset laitteet, myös rikkinäiset. Laitteet testataan ja toimivat laitteet myydään edullisesti myymälässä ja verkkokaupassa. Rikkinäiset ja vialliset puretaan kierrätysohjeiden mukaisesti. Purkujakeet lajitellaan vielä erikseen vähintään viiteen jakeeseen ja ne noudetaan Patinasta jatko- ja loppukäsittelyä varten. Tietoturvasta pidämme huolta, kaikkien laitteiden muistit/kiintolevyt tyhjennetään ja yli kirjoitetaan. Toimiva tuote saa valkoisen ”testattu” tarran, joka takaa asiakkaalle laitteen toimivuuden ja myös palautusoikeuden. Kyseisellä tarralla varustetut elektroniikka laitteet voidaan palauttaa viikon sisällä Patinan myymälään. Kuittia vastaan asiakas saa vaihtaa tuotteen toiseen saman arvoiseen elektroniikkalaitteeseen. Niitä laitteita, joiden toimivuutta ei voida 100 % taata, myydään oranssilla ”ei tarkastettu” tarralla.

Näillä laitteilla ei ole palautusoikeutta. Oranssilla tarralla varustetut laitteet on valittu turvallisuusseikat huomioiden ja suunnattu omatoimisille harrastajille, jotka voivat saada pienellä vaivalla täysin toimivan tuotteen hyvin edullisesti.

SER-kierrätys on ympäristöluvan varaista.

Tekstiilit kiertoon 2.0 -hanke (1.10.2022-30.9.2024)

Harjulan Setlementti ry toteuttaa yhdessä LAB-ammattikorkeakoulun ja Salpakierto Oy:n kanssa kaksivuotisen Tekstiilit kiertoon 2.0 -hankkeen, joka on osarahoitettu Päijät-Hämeen liiton Euroopan aluekehitysrahastosta. Hankkeen aikana pilotoidaan poistotekstiilin erilliskeräystä ja lajittelua, kartoitetaan kerätyn poistotekstiilin laatua ja koostumusta sekä mietitään keinoja kierrätysasteen parantamiseksi ja kerätyn materiaalin hyödyntämiseksi. Hankeen avulla halutaan tukea materiaalikierrätykseen ja yleisesti kiertotalouteen pohjautuvaa liiketoimintaa Päijät-Hämeen alueella.

Hankkeen päätavoitteena on pilotoida poistotekstiilin erilliskeräystä sekä lajittelua, vaikuttaa kierrätysasteeseen positiivisesti sekä edistää liiketoimintamahdollisuuksia.

Tarkempi kuvaus hankkeesta löytyy hankkeen verkkosivustolta

Hankkeen sosiaalisen median kanavat:

Lisätietoja antavat:

Poistotekstiilin keräyskokeilun osalta:

Salpakierto Oy, kehityspäällikkö Kimmo Rinne, puh. 040 195 9971, kimmo.rinne@salpakierto.fi

Tekstiilit kiertoon 2.0 -hankkeen osalta:

LAB-ammattikorkeakoulu, projektipäällikkö Carita Tanskanen, puh. 044 708 5167, carita.tanskanen@lab.fi

Harjulan Setlementti ry:n palvelupisteiden osalta:

Harjulan Setlementti ry, palvelupäällikkö Hanna Heikkinen, puh. 050 563 0158, hanna.heikkinen@harjulan.fi

Patinan palvelut taloyhtiöille

Kierrätyskeskus Patina tarjoaa tavaroiden noutopalvelua taloyhtiöille. Keräysautoon voivat kaikki taloyhtiön asukkaat tuoda tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa.

Keräysautoon otetaan vastaan kaikenkuntoisia polkupyöriä, ehjää ja hyväkuntoista tavaraa kuten astioita, kenkiä, vaatteita, kirjoja, levyjä, sähkö- ja elektroniikkalaitteita, harrastevälineitä ja huonekaluja. Henkilökunnallamme on oikeus arvioida tavaran kunto paikan päällä.

Noutoauton voi tilata veloituksetta ja aikataulu on sovittavissa erikseen. Lähtökohtaisesti palvelu on käytössä ma-pe klo 9-18, mutta tarvittaessa voit tiedustella myös muita mahdollisia aikoja. Myös kantoapu on mahdollista sopia erikseen.

Auto tulee tilata puhelimitse numerosta 044 708 1234 tai sähköpostitse patina@harjulan.fi vähintään kaksi viikkoa ennen suunniteltua ajankohtaa.

Jos joudut peruuttamaan jo tilatun noudon, ilmoita siitä puhelimitse numeroon 044 708 1234 tai 044 708 1360 (ma-pe, klo 9-18) viimeistään kaksi vuorokautta ennen sovittua kuljetusajankohtaa.

Teemme ilmastotyötä

Harjulan Setlementti ry on ollut yksi ensimmäisistä, joka on allekirjoittanut Lahden kaupungin kanssa yhteisen Päijät-Hämeen Ilmastokumppanuus-sitoumuksen 30.11.2021.

Ilmastokumppaniksi ryhtyvä organisaatio laatii oman suunnitelmansa keinoista, joilla se voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja hillitä ilmastonmuutosta. Lahden Kaupunki sitoutuu tavoittelemaan kasvihuonepäästöjen vähentämistä 80 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2025 ja toimimaan kiertotalouden edelläkävijäkuntana.

llmastokumppaniksi ryhtyvän organisaation tavoitteet ja -teot voivat koskea esimerkiksi energian kulutusta, jätehuoltoa tai henkilöstön liikkumista.

Harjulan Setlementti ry asetti seuraavat tavoitteet, joihin se sitoutuu vuoden 2022 aikana:

– nimetään organisaation ympäristövastuuhenkilö 2022 aikana

– selvitetään oman toiminnan/tuotteen hiilijalanjälki ja viestitään siitä

– hankinnoissa suositaan energiatehokkaita laitteita ja tekniikkaa.

Merkiksi ilmastokumppanuudesta Harjulan toiminnanjohtaja Ari Tuupainen allekirjoitti kaupunginjohtaja Pekka Timosen kanssa ilmastositoumuksen, joka toimii todistuksena ympäristövastuullisuudesta.

Kierrätyskeskus Patina on ollut kiertotalouden edelläkävijä Lahdessa toimintansa aloittamisesta lähtien. Vuonna 2020 noin 150 000 tuotetta löysi uuden kodin kierrätyskeskuksen ansiosta. Vuoden 2021 aikana kaikki toimitilojen loisteputkivalaisimet vaihdettiin ympäristöystävällisempiin LED-valaisimiin.

Lisätietoja ilmastokumppanuudesta