• Kierrätyskeskus yli 20 v
  • Käytössämme ~ 3000 m² toimitilat
  • Varaa kätevästi verkkokaupasta 24/7
  • Osta ennen klo 15 ja nouda samana päivänä
  • Valmennuspalvelut / Kuntouttava Työtoiminta
  • Kierrätyskeskus yli 20 v
  • Käytössämme ~ 3000 m² toimitilat
  • Varaa kätevästi verkkokaupasta 24/7
  • Osta ennen klo 15 ja nouda samana päivänä
  • Valmennuspalvelut / Kuntouttava Työtoiminta

Tarja on uusin vahvistus Patinan joukkueeseen

Hei, olen Tarja Juslin, fysioterapeutti ja kuntoutuksen asiantuntija.

Minun asiakkaita tulevat olemaan Kuntouttavan työtoiminnan sekä Työkokeilu- ja palkkatukityössä olevat henkilöt. Minun tehtäväni on kehittää yhdessä Patinalaisten kanssa asiakkaille toimintamallia, joita asiakkaat voivat kokeilla ja joita voimme yhdessä kehittää asiakkaiden Patinassa olon aikana. Mutta mikä on ehkä vielä tärkeämpää, että toimintamalli(e)n avulla asiakkaamme olisivat saaneet työkaluja elämänsä seuraavaan vaiheeseen.

Pitkän työttömyyden, mahdollisten sairauksien ja menneessä elämässä tapahtuneiden asioiden/traumojen takia uuden elämän, työpaikan tai opiskelun aloittaminen ei ole aina helppoa. Ei välttämättä meille kenellekään. Tähän minun on tarkoitus antaa “auttava käteni”.

Olen opiskellut vuosien aikana paljon itsensä kehittämisestä, vastuun ottamisesta omasta elämästä sekä tavoitteiden asettamisesta ja toteuttamisesta. Olen oppinut mindsetistä, uskomuksista (joista osa ei pidä paikkaansa) ja niiden huonojen uskomusten poistamisesta, jotta tavoitteet olisi helpompi saavuttaa. Olen oppinut, että ilman tavoitteita emme saavuta mitään. Tai ainakaan sitä mitä voisimme saavuttaa ja mihin meistä olisi, jos yrittäisimme.

Olen myös oppinut sen, miten meidän tulee tehdä sitä mitä sydämessämme tunnemme, eikä sitä mitä ympäristö meiltä vaatii tai odottaa. Olen oppinut ajattelemaan niin kuin Ilkka Koppelomäki (Uskalla Innostua –yrityksen perustaja) sanoo “uusi päivä on aina uusi mahdollisuus”. Olen myös Licensed Practitioner of NLP™, vuodesta 2015. Olin NLP Akatemia Oy:n Ilkka Rajalan opissa. Hän on Suomen paras NLP-valmentaja ja tuonut NLP:n aikoinaan Suomeen.

Olen näiden kahden miehen avulla nähnyt ja kokenut miten mielenhallinta ja tavoitteet voivat viedä sinua juuri siihen suuntaan mihin sinä itse haluat. Tämä uusi tehtäväni on hyvä esimerkki siitä. Usko tai älä, olen manifestoinut itselleni juuri tällaista työtä.

Minut tavoittaa p. 044 772 5032 tarja.juslin@harjulan.fi

Tarja

Patinan palvelut taloyhtiöille

Kierrätyskeskus Patina tarjoaa tavaroiden noutopalvelua taloyhtiöille. Keräysautoon voivat kaikki taloyhtiön asukkaat tuoda tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa.

Keräysautoon otetaan vastaan kaikenkuntoisia polkupyöriä, ehjää ja hyväkuntoista tavaraa kuten astioita, kenkiä, vaatteita, kirjoja, levyjä, sähkö- ja elektroniikkalaitteita, harrastevälineitä ja huonekaluja. Henkilökunnallamme on oikeus arvioida tavaran kunto paikan päällä.

Noutoauton voi tilata veloituksetta ja aikataulu on sovittavissa erikseen. Lähtökohtaisesti palvelu on käytössä ma-pe klo 9-18, mutta tarvittaessa voit tiedustella myös muita mahdollisia aikoja. Myös kantoapu on mahdollista sopia erikseen.

Auto tulee tilata puhelimitse numerosta 044 708 1234 tai sähköpostitse patina@harjulan.fi vähintään kaksi viikkoa ennen suunniteltua ajankohtaa.

Jos joudut peruuttamaan jo tilatun noudon, ilmoita siitä puhelimitse numeroon 044 708 1234 tai 044 708 1360 (ma-pe, klo 9-18) viimeistään kaksi vuorokautta ennen sovittua kuljetusajankohtaa.

Teemme ilmastotyötä

Harjulan Setlementti ry on ollut yksi ensimmäisistä, joka on allekirjoittanut Lahden kaupungin kanssa yhteisen Päijät-Hämeen Ilmastokumppanuus-sitoumuksen 30.11.2021.

Ilmastokumppaniksi ryhtyvä organisaatio laatii oman suunnitelmansa keinoista, joilla se voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja hillitä ilmastonmuutosta. Lahden Kaupunki sitoutuu tavoittelemaan kasvihuonepäästöjen vähentämistä 80 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2025 ja toimimaan kiertotalouden edelläkävijäkuntana.

llmastokumppaniksi ryhtyvän organisaation tavoitteet ja -teot voivat koskea esimerkiksi energian kulutusta, jätehuoltoa tai henkilöstön liikkumista.

Harjulan Setlementti ry asetti seuraavat tavoitteet, joihin se sitoutuu vuoden 2022 aikana:

– nimetään organisaation ympäristövastuuhenkilö 2022 aikana

– selvitetään oman toiminnan/tuotteen hiilijalanjälki ja viestitään siitä

– hankinnoissa suositaan energiatehokkaita laitteita ja tekniikkaa.

Merkiksi ilmastokumppanuudesta Harjulan toiminnanjohtaja Ari Tuupainen allekirjoitti kaupunginjohtaja Pekka Timosen kanssa ilmastositoumuksen, joka toimii todistuksena ympäristövastuullisuudesta.

Kierrätyskeskus Patina on ollut kiertotalouden edelläkävijä Lahdessa toimintansa aloittamisesta lähtien. Vuonna 2020 noin 150 000 tuotetta löysi uuden kodin kierrätyskeskuksen ansiosta. Vuoden 2021 aikana kaikki toimitilojen loisteputkivalaisimet vaihdettiin ympäristöystävällisempiin LED-valaisimiin.

Lisätietoja ilmastokumppanuudesta

SER-kierrätys Patinassa

Tiesithän, että Patinassa hyödynnetään myös kodin erilaiset sähkölaitteet? Vastaanotamme veloituksetta kaikki kodin sähköiset ja tietotekniset laitteet, myös rikkinäiset. Laitteet testataan ja toimivat laitteet myydään edullisesti myymälässä ja verkkokaupassa. Rikkinäiset ja vialliset puretaan kierrätysohjeiden mukaisesti. Purkujakeet lajitellaan vielä erikseen vähintään viiteen jakeeseen ja ne noudetaan Patinasta jatko- ja loppukäsittelyä varten. Tietoturvasta pidämme huolta, kaikkien laitteiden muistit/kiintolevyt tyhjennetään ja yli kirjoitetaan. Toimiva tuote saa valkoisen ”testattu” tarran, joka takaa asiakkaalle laitteen toimivuuden ja myös palautusoikeuden. Kyseisellä tarralla varustetut elektroniikka laitteet voidaan palauttaa viikon sisällä Patinan myymälään. Kuittia vastaan voimme tehdä rahanpalautuksen tai asiakas saa vaihtaa tuotteen toiseen saman arvoiseen elektroniikkalaitteeseen. Niitä laitteita, joiden toimivuutta ei voida 100 % taata, myydään oranssilla ”ei tarkastettu” tarralla.

Näillä laitteilla ei ole palautusoikeutta. Oranssilla tarralla varustetut laitteet on valittu turvallisuusseikat huomioiden ja suunnattu omatoimisille harrastajille, jotka voivat saada pienellä vaivalla täysin toimivan tuotteen hyvin edullisesti. Syntyvän jätteen määrä on minimoitu tehokkaan SER-purun, jatkojalostuksen sekä myyntiin saatavien tuotteiden avulla.

Patina ottaa lahjoituksia vastaan aukioloaikoinamme, MA-PE klo 9-18 ja LA 10-15.

Tavaran lahjoittaminen

Voit lahjoittaa Patinaan ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista tavaraa. Otamme vastaan mm. huonekaluja, vaatteita, urheiluvälineitä, astioita, kodintekstiilejä, ja kirjoja. Toimimme myös virallisena sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (SER) vastaanottopisteenä eli meille voit tuoda kaikenkuntoiset SER-laitteet.

Tarjoamme myös nouto- ja vientipalveluita. Palvelut ovat maksullisia ja niitä voit tilata myymälästämme tai p. 044 708 1360 ja patina@harjulan.fi.

Patina on avoinna ma-pe klo 9-18 ja la klo 9-15.