• Kierrätyskeskus yli 20 v
  • Käytössämme ~ 3000 m² toimitilat
  • Varaa kätevästi verkkokaupasta 24/7
  • Osta ennen klo 16 ja nouda samana päivänä
  • Valmennuspalvelut / Kuntouttava Työtoiminta
  • Kierrätyskeskus yli 20 v
  • Käytössämme ~ 3000 m² toimitilat
  • Varaa kätevästi verkkokaupasta 24/7
  • Osta ennen klo 16 ja nouda samana päivänä
  • Valmennuspalvelut / Kuntouttava Työtoiminta

Kierrätyskeskus Patina

Historia

Kestävän Kulutuksen Keskus Patina avattiin 8.joulukuuta 1999 Vesijärvenkatu 27:ään.

Patinan keskeisenä tehtävänä oli tehostaa kierrätystoimintaa Lahdessa. Tämän ohella tavoitteena oli työllistää alasta kiinnostuneita työttömiä sekä edesauttaa pitkäaikaistyöttömien uudelleen työhönsijoittumista.

Patinan toimintaa olivat kehittämässä ja rahoittamassa Lahden kaupunki, Hämeen työvoima- ja elinkeinokeskus, Lahden työvoimatoimisto, Päijät-Hämeen Jätehuolto, Päijät-Hämeen koulutuskonserni ja Euroopan sosiaalirahasto.

Patinassa toimi tavaroiden vastaanotto, verhoomo, ompelimo, somistamo, uusiopaja ja kierrätysmyymälä, sekä Kujalassa Rakennus Patina. Patina toimi myös oppimiskeskuksena jossa valmennettiin kierrätyskunnostajia tavaroiden ja materiaalien kierrätys- ja uusiokäyttöön.

Patinan tiloissa järjestettiin myös erilaisia esittelyitä jätehuollosta ja ympäristönsuojelusta.

Vuonna 2000 Patina sai vuoden ympäristötekijä tunnustuspalkinnon.

2001 Patina siirtyi osaksi Tuoterenkaan toimintaan ja nimeksi tuli Päijät-Patina.

2003 joulukuussa Patina muutti Jalkarannantielle Nelon leipomon entiseen kiinteistöön.

Vihreä-sohva projekti 2008 – 2012, projektin aikana järjestettiin kierrätys- ja hyötykäyttökoulutuksia sekä kehitettiin uusiotuotepajan toimintaa.

Kiertoliike-hankkeen aikana 2016 – 2018 aloitettiin suunnittelu ja avattiin Kujalassa tavaran vastaanotto ja varastomyymälä.

2019 tammikuussa avattiin uudistettu Kierrätyskeskus Katsastajankadulle.

2019 Patinalle myönnettiin Suomen kierrätyskeskusten yhdistys ry:n myöntämä kunniakirja. Se on tunnustus tuloksellisesta toiminnasta kierrätyksen ja työllistämisen edistämisestä Suomen kierrätyskeskusten toiminnassa.

2020 tammikuussa Patina siirtyi Harjulan Setlementti ry:n alaisuuteen.

2021 Patina avasi verkkokaupan.

" Kierrätyskeskus Patina on yksi Harjulan Setlementti ry:n toimipisteistä. "

Patinan myymälän valikoimissa on huonekaluja, sähkö- ja elektroniikkalaitteita, astioita ja muuta kodin käyttötavaraa, vaatteita koko perheelle, lastentarvikkeita, urheiluvälineitä, rakennustarvikkeita, kirjoja, käsityö- ja askartelutarvikkeita sekä paljon muuta löydettävää.

Patina ottaa lahjoituksina vastaan ehjät, puhtaat ja käyttökelpoiset tavarat niin yksityisiltä kotitalouksilta kuin yrityksiltä. Otamme vastaan myös rakennustarvikkeita.

" Patina on virallinen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vastaanottopaikka "

Patina on virallinen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vastaanottopaikka eli meille voi tuoda niin ehjät kuin rikkinäiset kodin sähkölaitteet. Sähkö- ja elektroniikkapajalla testaamme sähkölaitteet ja ATK-laitteet. Testatut ja toimivat laitteet päätyvät myyntiin, ja rikkinäiset puretaan materiaalikierrätykseen.

Patinan kuljetuspalveluita ovat tavaroiden nouto ja vienti. Teemme myös kuolinpesien tyhjennyksiä.

" Patinan toiminnan tarkoitus on edistää pitkäaikaistyöttömien työmarkkinoille kiinnittymistä. "

Tavoitteemme saavuttamiseksi järjestämme erilaisia työllistymiseen tähtääviä tai työllistymistä tukevia palveluita. Valmennusjaksot perustuvat sopimukseen, jossa määritellään yksilöllisesti jakson tavoitteet ja toteutus. Jaksoihimme sisältyy aina aktiivinen työtulevaisuuden suunnittelu ja työnhaku.